Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Hoe ziet het team eruit?

In het jeugdhockey verschilt het aantal spelers dat mee mag doen in wedstrijden. Dit is belangrijk voor de ruimte in het veld en voor de veiligheid van de spelers.

Jeugdhockey
Team leeftijd Aantal personen toegestaan
F-jeugd 6-7 Drietal
E-jeugd 8-10 Zestal
D-jeugd 10-12 Achttal
C-jeugd 12-14 Elftal
B-jeugd 14-16 Elftal
A-jeugd 16-18 Elftal

 

Een normaal elftal bevat dus elf spelers die allemaal een eigen rol hebben in het team. In de aanval heb je de positie linksvoor, midvoor en rechtsvoor. De aanvallers staan dicht bij de buitenlijnen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het veld en er voor te zorgen dat de midvoor altijd aanspeelbaar blijft.

Daarna heb je de middenvelders, linksmidden, centrale middenvelder (mid-mid) en rechtsmidden. De posities links- en rechtsmidden zijn een belangrijk aanspeelpunt voor de formatie van een driehoek in het spel. De mid-mid  is bij veel acties betrokken en loopt mee met de lijnen voor de aanval en loopt ook de lijnen van de verdediging dicht. Hij heeft een groot loopvermogen.

De verdediging bestaat uit voorstopper, linksachter, rechtsachter, laatste man ( mid achter).

De voorstopper geeft rugdekking aan de centrale middenvelder en probeert als lijn van defensie de spits van de tegenpartij tegen te houden. De links- en rechtsachter stoppen de linker- en rechterspits af en geven rugdekking aan de kant waar de bal niet is. Ook sluiten ze aan bij de aanvalslijn aan de kant waar de bal is om te kunnen deelnemen aan de aanval. De laatste man oftewel de centrale verdediger,  heeft het overzicht in de verdediging en communiceert goed met de keeper.

En als laatste heb je natuurlijk de positie van keeper die de ballen uit de goal houdt. Deze anticipeert de bal en reageert hierop en communiceert goed met de laatste man om zo effectief mogelijk te handelen in het spel.

Naarmate de kwaliteiten van de spelers kan er gewisseld worden in opstelling van de spelers, en kunnen er ook andere tactieken in het spel worden gezet.

Door verder gebruik te maken van De Hockeywinkel webshop ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten