Login

Register

Login

Register

MENUMENU

De KNHB: een fascinerende bond met hockey voor iedereen

Hockey is een razend populaire sport in Nederland. De Koninklijke Nederlandse hockeybond (KNHB) zorgt daarbij voor de juiste faciliteiten. Zowel recreanten als topsporters kunnen zich volop uitleven op de hockeyvelden in ons land. Ontdek daarom snel meer over hockey bij KNHB!

De KNHB: meer dan een eeuw oud.

Over de historie van de KNHB valt er genoeg te ontdekken. De hockeybond bestaat namelijk al sinds 1899. Vanaf die tijd is de geschiedenis al vastgelegd. Zo is er een afbeelding die nog ouder is dan de KNHB. Deze is namelijk gemaakt in 1897 en laat een herenelftal zien. Maar ook foto’s van het afgelopen jaar kun je vinden in de online beeldbank. Hier staan maar liefst 80.000 afbeeldingen online. Verder heeft de Nederlandse hockeybond een flink archief met allerlei knipsels uit tijdschriften en kranten. Ook hier kun je virtueel een kijkje nemen via het online archief.

De hockeybond: een van de grootste sportbonden van Nederland

De KNHB heeft circa 255.000 leden. De hockeybond bestaat uit 315 clubs, waarvan de grootste 3000 leden heeft. Ook zijn er kleinere verenigingen. Zo is er een club met 40 leden. Hockey bij KNHB is onderverdeeld in zes districten: Noord-Nederland , Oost-Nederland, Zuid-Nederland, Noord-Holland, Midden-Nederland en Zuid-Holland. Een dergelijke grote hockeybond kan niet goed draaien zonder vele mensenhanden. Bij Hockey KNHB zijn dat er 2200. 1100 mensen helpen, voornamelijk vrijwillig, de sportbond op allerlei manieren. Dit kan variëren van deelnemen aan het bondsbestuur tot en met het schrijven voor de clubkrant van de lokale hockeyclub.

Voor top en recreatie

Bij de Nederlandse hockeybond kun je op allerlei niveaus hockey spelen. Zo is er bijvoorbeeld ‘Aangepast Hockey’ voor hockeyers met een lichamelijk beperking. ‘Funkey’ is er voor de allerjongsten die voor het eerst het hockeyveld opgaan. Maar ook is er ‘Fithockey’ voor 50-plussers die met of zonder hockeyervaring met plezier een buitensport willen doen. Verder kun je op allerlei terreinen hockey spelen. Probeer bijvoorbeeld eens het strand uit via ‘Beach Hockey’. Of hockey in de straten via ‘Urban Hockey’. Ook kun je comfortabel in de zaal hockeyen. Daarbij vormen de groene grasvelden van Nederland een geweldige ondergrond voor veldhockey. Dit is ook de hockeyspoort waarin de Nederlandse teams op hoog niveau spelen.

Meedoen met hockey?

Heb je zin gekregen om een van de hockey soorten bij de KNHB te gaan beoefenen? Zorg dan voor de juiste outfit en accessoires.  Hier kun je bijvoorbeeld allerlei soorten  online bestellen. Ook hebben we een speciale categorie vol met KNHB kleding, bekijk deze snel! Weet je niet welke stick voor jou geschikt is. Check dan eerst de Stickhulp op De-hockeywinkel.nl.

Door verder gebruik te maken van De Hockeywinkel webshop ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten